Mottagningen dag 10: Lajv-workshop & Polarkvällen

Jag låter bli att nämna att vi hade matematikföreläsning och räknestuga under dagen idag för det börjar bli lite tjatigt, vi har ju det varje dag.. :P
 
Idag hade vi dock en gästföreläsning! En ganska ung man, 30+-nånting, som jobbade som civilingenjör hos Ericsson. Han hade en ganska lång och inspirerande föreläsning om just Teknisk Fysik, det var kul! Han fick oss att förstå vad vi kunde göra med vår utbildning... Vad vi vill!
 
På eftermiddagen var det en workshop inför lajvet som är i helgen (som jag kom på att jag inte kommer kunna gå på). Men på workshopen pratade vi igenom hur lajvet går till och vad man kan vara och sånt. För er som inte vet - ett lajv är som ett sorts rollspel, där man går in helt i en roll. Men det finns inget manus, utan alla gör helt enkelt vad de vill - fast i sina roller.
 
 
 
På kvällen var det polarkvällen. Det var ett två-i-ett-arr, där man fick välja antingen gangstermiddag eller fängelsemiddag. Jag och min phaddergrupp valde fängelsemiddagen. Vi klädde ut oss lite halvsatsigt till fångar:
 
 
Och därefter gick vi till fängelsemiddagen. Hur var den då? Börja F på Chalmers så får du se!
Sedan gick vi till ett litet skumt rum i den mest avlägsna delen av Chalmers man normalt aldrig besöker... Där fanns det lite olika aktiviteter man kunde göra innan middagen. Det fanns en cirkel där man kunde sitta och bekänna sina synder för varandra (wtf? :P), det fanns lite olika verktyg av gigantisk storlek, det fanns ett drick-10-shots-lättöl-på-mindre-än-12-sekunder-om-du-kan-ställe och det fanns en stock där man skulle försöka spika ner en spik med två slag med hammare.
 
Ölshotsen man skulle dricka på mindre än 12 sekunder. Jag hade tre kvar när tiden tog slut :P
 

Stocken man skulle spika spik i.
 
Efter en stund åt vi hamburgare. Till dem fanns det hamburgersås - mm gott tänkte man. Dock så var såsen mycket stark, och de varnade oss (eller iallafall inte mig) särskilt. Det blev mer eller mindre oätligt :P klunkade i mig ett antal koppar matlagningsyoghurt.
 
Efter middagen skulle vi gå på en "mystisk marsch", ingen visste vart eller varför. Efter ett tags promenerande stötte vi ihop med "gangstrarna" och så gick vi tillbaka till fängelset - och hokuspokus hade det blivit ett dansgolv där :) så var det fest! Där var jag resten av kvällen innan jag gick hem. Några gick till gasquen men jag var lite trött, tänkte att det kunde vara skönt med mer än 4h sömn inatt!