År 1 Läsperiod 1 sammanfattad

Första årets första läsperiod tog slut förra veckan och här kommer en kort liten sammanfattning vad den innehöll:
 
  • Mottagningen! De två första veckorna (plus två veckor före den officiella skolstarten) hade vi fullt upp med roliga arrangemang dagligen! För mer om detta se kategori "Mottagningen 2014, som Nollan".
  • Intromatten. De där två veckorna före den officiella skolstarten hade vi intromatte med en mastersstudent, vilket var "repetition" av gymnasiet - men den var bra mycket klurigare än gymnasiematten så man ska verkligen inte hoppa över denna. 
  • "TMA660 - Linjär algebra och geometri", en grundkurs i linjär algebra. Den inkluderar bland annat vektorer, determinanter, skalärprodukt, vektorprodukt, matriser, linjäritet, ortogonalitet, rang, kolumnrum, nollrum och nolldimension.
  • "TMA970 - Inledande matematisk analys", en grundkurs i analys. Den inkluderar bland annat funktioner,  gränsvärden, kontinuitet, differentialkalkyl, integralkalkyl och generaliserade integraler. 
  • "TIF275 - Fysikingenjörens verktyg" del 1 av 3. Detta är en "bra saker att veta"-kurs som består av flera delar man läser under tre läsperioder. Denna läsperiod fick vi lära oss unix och matlab samt göra ett projektarbete om något som finns på Universeum (dit vi även gick och tittade på det).
Sammanfattningsvis kan jag säga att det har varit mycket plugg och att man behövt lära sig helt nya studierutiner.
 
Nu börjar läsperiod 2, woho!