Mottagningen dag 26: Finalsittningen + NOLLFINALEN (FestU) + för-, mellan- & efterfest.

Mottagningens sista dag.
 
Det första som hände idag, i mottagningsanda, var min phaddergrupps lilla förfest inför finalsittningen. Vi möts vid gräset vid den lilla kyrkan precis bredvid Chalmers. Där sätter vi oss och alla (förutom jag som kör vitt) dricker det ena och det andra. 
Där sitter vi tills det är dags för finalsittningen. När vi kommer fram till armeringshallen, dvs där finalsittningen ska vara, väntar en lång kö...
 
 
(okej det syns inte så bra på bilden, men den är ganska lång faktiskt!)
 
Men efter ett tag kommer vi iallafall in i hallen, där det är dukat och fixat så fint :)
 
 
Vi får även finfina fördrinkar i entrén när vi kommer in.
 
 
Vi får trerätters även denna gång, och givetvis är middagen fylld med diverse gyckel av olika personer och phaddergrupper...
 
 
Även FnollK kommer upp och gycklar lite för oss. De berättar även äntligen vilka phaddergrupper de tillhör!
 
 
När finalsittningen så småningom är slut och vår flaska blivit tom, då går vi i min phaddergrupp hem till phadder Lejon och mellanfestar lite. Det kommer även med andra från andra phaddergrupper, samt FnollK-$ill som vi lyckas fånga och supa ner! :D
 
 
 
 
Det är en trevlig liten mellanfest vi är på till cirka kl 23, då några av oss blir så leksugna att vi beger oss bort till kårhuset, där Nollfinalen skall hållas. Många har sagt att det inte är någon idé att vara där före 12 för att "ingen är där då ändå", men när vi kommer dit cirka 23:15 är kön LÅNG. På riktigt. Det går inte att fånga hela kön på bild, men här ser vi iallafall hur den börjar ringla sig bort från entrén...
 
 
Kön tar slut i toppen av Olgas trappor där vi ställer oss. Efter cirka 10 min tittar jag bakåt och ser att det har vuxit fram en kö vars ände man ej kan skåda.. det är uppenbart att Nollfinalen är lite större än Nollkalaset, redan innan man har kommit in.
 
 
Nu är vi nästan framme, och liksom vid Nollkalaset kan man se hur det lyser olika saker ur varje rum!
 
 
När vi väl kommer in är det svårt att bestämma sig för vad man ska göra - det finns så mycket!
 
 
Men vi hittar iallafall ett gäng riktigt fräscha dansgolv!
 
 
 
 
 
Basen i det sista rummet är helt Out-of-limits. Det går utan problem att känna hur golv, väggar, kläder mm vibrerar av den.
 
Det finns även ett gäng diverse "annat att göra"-rum, t.ex. ett biljardrum.
 
 
Och ett pingisrum.
 
 
Ett karaokerum.
 
 
Och även "kyrkan" (det är ett rum som heter så - det är inte en faktisk kyrka) har de gjort till en särskild plats, en fin plats där man kan ta finbilder av sig själv ( övre bilden t.h.) och köpa lite dyrare öl att dricka i de fina fåtöljerna där inne.
 
 
 
Och så finns förstås även MEGALEKRUMMET! Ett rum med tre olika aktiviteter. Till att börja med kan man boxas med gigantiska boxningshandskar i en sorts liten hoppborg.
 
 
Man kan även köra en sorts gladiatorspel, med stora mjuka pinnar man ska slå på varandra medan man står på en sorts luftkuddar som egentligen inte går att stå på...
 
 
Och så finns fotbollsarenan. Och inte vilken fotbollsarena som helst - en sorts hoppborgliknande sådan där man får ha på sig gigantiska badbollar när man spelar.
 
 
Sjukt kul men sjukt svettigt!
 
Man kan även gå ut på balkongen....
 
 
... samt gå ut på uteplatsen där nere, gå in i kårrestaurangen och dansa där, eller ner i gasquen. Pretty much allt i kårhuset är öppet. Detta är helt klart större än Nollkalaset.
 
När Nollfinalen så småningom är slut och vår flaska blivit tom, beger vi (några av oss som inte är döda av trötthet) oss ner till focus och "efterfestar".
 
 
(Det är ingen superduper-aktiv fest med dunkadunka-musik, men det är mysigt ändå!)
 
Runt sisådär kl 05 känner några av oss att det räcker så vi gick hem då, och så var det inget mer med det.
 
Detta var mottagningens sista arr. Nu är mottagningen alltså helt Slut. =(
Imorgon ska jag SOVA för första gången på en månad, det ska faktiskt bli riktigt nice!