fchalmeristens tips till Nollan 2

Nu är ju mottagningen närmast och mest relevant, men om du som nyantagen vill ha lite mer kött på benen och tips inför året nu medan du fortfarande har tid att läsa som kommer de här!
 
Inför första året:
  1. Köp all kurslitteratur av dina phaddrar - det är billigare så! Och gör det gärna ett tag i förväg och börja skumma igenom det och gamla tentor lite innan kursstart. Så är inte allt lika obekant när kursen väl börjar :)
  2. Det finns ett helt otroligt studentliv på Chalmers och massvis med roliga föreningar och kommittéer att vara med i! Missa inte det! Var med på mycket och aspa mycket. MEN, om du faktiskt går med i föreningar - gå max med i 2 föreningar. Jag själv gick med i 3 st första året och det blev liksom För stressigt, och då är det inte kul längre...
  3. Något av Chalmers kultur du bara inte Får missa är spexen! Det finns tre stycken - Chalmersspexet Bob, Chalmersspexet Vera och F-spexet. Bob och F-spexet kommer att ha föreställningar under mottagningen medan Veras föreställningar drar igång i november. Premiärer och BUSK-föreställningar är extra roliga :) BUSK är den sista föreställningen - och då får alla som är med i spexet vara på scen! Missa inte heller spexkalasen som hålls efter vissa föreställningar, de är också något extra!
  4. Om du undrar något om kurserna - kolla in mina egna sammanfattningar. De säger inte jättemycket, men ger ett humm om vad kurserna handlar om. Allt finns i kategorin "Sammanfattningar".
  5. Ha Lagom självförtroende! Kom ihåg att sjävklart också du kan klara kurserna, annars skulle du inte ha blivit antagen, men att det Inte kommer att vara lätt. Det kommer att vara utmanande. Kanske inte alla kurser kommer att vara lika utmanande, men flera kommer att vara det.