fchalmeristens tips till Nollan

Nu har ni nya Nollan blivit antagna till Chalmers (hoppas ni är lika taggade som jag var för ett år sen!) och då finns det lite saker som kan vara bra att tänka på! Så här kommer mina tips inför starten och året :)
 
Inför Mottagningen:
  1. Kanske lite sent att göra något åt nu om det inte redan är fixat, men: Skaffa en studentbostad Nära Chalmers! Rotary, Olofshöjd och Guldheden är bra ställen nära vars lägenheter hittas på sgsstudentbostader.se. Du vill snabbt kunna ta dig till och från skolan under mottagningen då dagarna och nätterna kan bli långa och du vill kunna sova så mycket som möjligt när du kan!
  2. Se till att flytta in i din nya lägenhet åtminstone några dagar innan skolstarten och få allt i ordning! Packa upp flyttlådorna, tvätta all tvätt och ha liksom allt i toppskick! Under mottagningen kommer du inte att ha någon tid, om du gillar att ha kul och vill skaffa nya vänner, så det kommer att vara otroligt skönt att slippa behöva nödtvätta kl 02 på natten eller leta 3 h efter din favoritbok.
  3. Läs sommarmatten! Du kanske tänker "äsch jag har ju alltid varit bäst på matte i min klass, inte behöver jag extramatte" och du kanske har rätt - men kom ihåg att så tänker nästan alla som börjar Teknisk fysik. Så du lär dig kanske något nytt/blir påmind om något du glömt, och i annat fall får du högskolepoäng som kommer att vara sköna att ha under året in case du kuggar tentor (vilket nästan alla gör).
  4. Sök studiestöd för hela året! Om du kuggar tentor under hösten är det skönt att veta att du kommer att kunna skriva omtentor innan CSN beslutar om du ska få mer studiestöd.
  5. Tagga! Det blir kul :D