År 2 Läsperiod 1 sammanfattad

Alla läsveckor och alla tentor för LP1 är ju slut nu, så det är även läsperioden. Denna läsperiod har varit en läsperiod med ganska många kurser samtidigt - 4 st - men ändå ganska sammanhängande för att kurserna har haft mycket med varandra att göra. I början av läsperioden var även Mottagningen och en massa nya chalmerister har börjat på vår sektion, vilket märks av att man inte känner igen alla på Focus lika bra längre. Som skolläsperiod skulle jag säga att läsperioden egentligen inte varit så stressig. Visst, vi har haft en del att göra, men inte så mycket inlämningar och bonusuppgifter och sånt. För mig har läsperioden dock varit extremt stressigt eftersom jag haft ett helt spex med PR-plan och annat att planera.. men det har ju varit kul också! Hur som helst, vad vi pluggat denna läsperiod är:
  • "MVE025 - Komplex matematisk analys", aka komplex. Detta har varit en introduktionskurs till komplex analys och vanliga begrepp där inom. Vi har jobbat mycket med definitioner av komplexa tal och funktioner, holomorfa funktioner, Cauchy-Riemanns ekvationer, möbiusavbildningar, Riemannsfären, komplexa kurvintegraler, homotopi, Cauchys integralsats, Cauchys integralformel, Rochés sats, argumentprincipen med mera. En intressant, rolig och inte alltför svår kurs!
  • "FFM232 - Vektorfält och klassisk fysik", aka vektorfält. Till skillnad från de som läser teknisk matematik och därmed läser vektorfält som en del av kursen i komplex analys, har vi på teknisk fysik detta som en egen kurs. I denna kurs har vi studerat begreppet 'fält' och vad det innebär. Vi har jobbat mycket med skalära fält, vektorfält, divergens, rotation, kroklinjiga koordinater, linjeintegraler, ytintegraler, volymintegraler, integralsatser, indexnotation, källor, virvlar, singulära fält, potentialteori, poissons ekvation, värmeledning, med mera. Till stor del har detta varit en fortsättningskurs till flervariabelanalysen vi läste i våras, men en betydligt mer generell och svår kurs!
  • "ESS116 - Elektriska nät och system", aka elnät. Denna kurs fortsätter nästa läsperiod och drar först då igång på riktigt. Denna läsperiod har vi mest bekantat oss med elektriska nät och lite lite med elektriska system. Vi har pratat grundläggande om likström, växelström, beroende och oberoende källor, j-omega-transformation med mera. 
  • "TIF081 - Experimentell fysik 1 - mätteknik", aka ExpFys. Denna kurs håller på hela året och har sin jobbiga period i vår. Nu under läsperiod 1 har vi mest bekantat oss med utrustningen i ET-labbet. Bra med denna kurs är att den går mycket hand i hand med elnätskursen, vilket har underlättat!