År 3 Dag 1

Idag hade vi som börjar år 3 på teknisk fysik vår första riktiga skoldag (till skillnad från många andra som började för två dagar sen). Och för att vara en första skoldag hände det mycket!
 
Först hade vi vår första föreläsning i termo, eller egentligen "FTF140 - Termodynamik och statistisk mekanik".
 
 
.. och direkt efter föreläsningen hade vi en räknestuga, där vi både använde grejer från föreläsningen och grejer från kvantfysiken (som vi inte har gått igenom än...). PANG PÅ heter det!
 
 
Efter lunch hade vi introföreläsning till expfys2, eller "TIF090 - Experimentell fysik 2 (bas) / TIF095 - Experimentell fysik 2 (tillägg)". Förra året läste vi ju expfys1 som bestod av många små labbar och en tredygnslabb. Expfys2 består däremot bara av tredygnslabbar! 3 st för dem som läser bas (jag t.ex.) och 4 st för dem som läser tillägg.
 
 
Efter introföreläsningen fick vi en föreläsning inför den första labben, en laboration som handlar om optik. Vi fick även höra om labbarna och om en del av utrustningen.
 
 
Kul att få lära sig lite grejer igen! Och det är inte över än - imorgon kommer en ny dag! (Och det gör det nästan varje dag fram till juni :P)
#1 - - Gudrun:

Varför läser du inte tillägg?

Svar: För då är det en labb till, duuh :P
fchalmeristen