DatTek Labb 3

Idag hade jag, utöver expfyslabben och matfysinlämningen, en labb i DatTek på morgonen. På denna labb skulle vi programmera diverse enkla program i maskinkod (vilket gjordes med den övre enheten på bilden), samt programmera diverse instruktioner till den automatiska styrenheten (vilket gjordes med kablar i den undre enheten på bilden).
 
 
Att programmera programmen i maskinkod var ganska lätt ty vi hade egentligen redan skrivit dem under tidigare simuleringstillfällen - det var egentligen bara att mata in och kolla att det fungerade.
 
Vad som var lite rörigare och krångligare var att programmera instruktioner till styrenheten - det blev extremt mycket kablar! (och då programmerade vi som mest två instruktioner samtidigt - en riktig styrenhet, för de enkla processorerna vi använder i denna kurs, har upp till 256 instruktioner programmerade i sig samtidigt)
 
 
Men jag och min labbpartner jobbade på effektivt som de duktiga F:are vi är och lyckades undvika en enda felkoppling :) vilket var himla skönt då det verkade sjukt jobbigt att felsöka sig igenom den där slabbhärvan...