Den Heliga Treenigheten

Imorgon måndag börjar läsperiod 2 (år 3). Utöver att alla på F läser Tillämpad kvantfysik och Experimentell fysik 2 under denna läsperiod, har vi även fått välja bland ett flertal kurser (10 st utöver expfysvalet närmare bestämt)! Läs gärna mer om hela kursvalet under mitt inlägg "Det stora kursvalet" jag skrev 20 april 2016 :) men nu tänkte jag tala om något annat: Den Heliga Treenigheten.
 
Även om vi bara Behöver välja max 2 kurser, utöver expfysen, för att få alla högskolepoäng vi behöver, finns det de som läser fler kurser ändå bara för att det är så intressanta kurser. Då är just denna trio vanlig att folk väljer: Matematisk fysik, Speciell Relativitetsteori och Partiella Differentialekvationer.
 
 
FADERN (Matematisk fysik): Hur matematik kan användas i fysiken är grunden till egentligen allt. Alla exakta beräkningar, alla exakta teorier, Allt bottnar i matematisk fysik, och därför kan detta ses som fadern till all vetenskap och teknik.
 
SONEN (Speciell Relativitetsteori): Den speciella relativitetsteorin kom senare och revolutionerade och förändrade världen. I och med att den gav fysiken en sorts pånyttfödelse, vilket var en del av starten för den moderna fysiken, kan vi se den som sonen.
 
DEN HELIGA ANDE (Partiella Differentialekvationer): Oavsett vilken gren av fysik en studerar, dyker differentialekvationer upp - de genomsyrar all fysik! I och med dess allnärvaro kan den ses som den heliga anden.
 
I och med att alla dessa tre kurser är ganska tunga, avundas jag inte dem som valt att läsa alla alltför mycket - även om det förstås vore kul blir det nog rätt stressigt redan som det är denna läsperiod. Jag ska dock läsa matematisk fysik, så lite av det heliga får jag ändå i mig :)