Schrödinger- vs. Heisenbergbilden

Nu har vi i kvantfysiken gått igenom två olika sätt att betrakta kvantfysiken - som togs fram ungefär samtidigt och är olika men båda är korrekta. Det går alltså inte att avgöra vilken som är mer korrekt - båda stämmer överens med experimenten som har gjorts.
 
Den ena bilden är Schrödingerbilden. Den säger att varje kvanttillstånd (nu vad ett kvanttillstånd är) förändras med tiden enligt ekvationen på bilden nedan, medan en kvantoperator (nu vad en sådan är) inte förändras alls med tiden.
 
Den andra bilden är Heisenbergbilden. Den säger att varje kvanttillstånd är konstant i tiden, medan kvantoperatorn förändras enligt ekvationen på bilden nedan.
 
 
Nu är det ju lite luddigt vad kvanttillstånd och kvantoperatorer är - jag själv rör ihop dem hela tiden - men oavsett är det intressant hur de båda beskriver kvantfysiken på olika sätt, men ändå får samma resultat.
 
Spelar det någon roll vilken en använder då?
 
Ja tydligen ska Schrödingerbilden vara mycket lättare att räkna på. Att med den uppstår komplexa partiella differentialekvationer som med hjälp av ordentlig kunskap inom komplex analys går att analysera med denna. Detta till skillnad från Heisenbergbilden som tydligen ska vara mycket svårare att analysera utan att "inse en massa smarta tricks"...
 
Dock finns det en annan trevlig fördel med Heisenbergbilden: den går ganska lätt att skriva om på ett smart sätt så att den klassiska fysiken (Newtons rörelselagar m.m.) trillar ur. På så sätt kan en lättare med Heisenbergbilden se kopplingen mellan kvantfysik och klassisk fysik. Detta till skillnad från Schrödingerbilden som inte alls går att koppla samman med klassisk fysik - kvanttillstånd har ingen motsvarighet i klassisk fysik!
 
Några frågor? Allt glasklart? Ah vad bra, trodde väl det!