Nypremière för Al Capone + Kortaftnar

I lördags hade årets Chalmersspexet Vera "Al Capone" sin nypremière, inkl spexkalas och kortaftnar. En kortafton är en tradition inom Chalmersspexen som går ut på att en gammal uppsättning ses innan en föreställning och tittar på kort från sitt år, har det trevligt och avslutar dagen med att gå på en föreställning av årets spex. På denna föreställning var det två kortaftnar - Chalmersspexet Vera "Karl XII" och "Jeanne d'Arc".
 
I och med att mitt PR-chefs-barn i spexet var med i Jeanne d'Arc ville han bli avbytt ikväll så han skulle kunna ha kul, så jag hoppade in som vikarie. 
 
Jag blev tillsagd att vara vid Kalle Glader (kalaslokalen) vid kl 13 för att hjälpa till med dukningen. Det hade dock blivit något misstag så jag var den enda där då :P men det var inte mycket mer än att börja bära fram stolar och bord själv då :)
 
 
.. så småningom kom även lite fler och till slut blev det riktigt bra och fint :)
 
 
Jag kunde som vanligt inte ta några bilder under föreställningen - du får gå själv och se den, de har bara tre föreställningar till i Göteborg så missa inte! - men under kalaset gick det. Här ser vi västpresentationen under kalaset, någon från varje närvarande spex går upp på scen och presenterar sitt spex och sin väst. (alla Chalmersspexen har ju varsin väst) Som vi kan se var det ganska många spex närvarande - kul med spexen att det är så många som fortsätter att komma på föreställningarna och kalasen!
 
 
De två närvarande spexen som hade kortafton uppträdde också, enligt traditionen, med en reducerad variant av sitt spex. Här ser vi till exempel en bild från Jeanne d'Arcs uppträdande.
 
 
Även om det inte fås plats med någon stor rekvisita i lokalen så hade vi plats för både en scen för ensemblen att sjunga och dansa på, och för ett band (till höger på bilden). Lite coolt att alla fick plats med tanke på hur trångt det var :P
 
 
Kul kväll! Lite nostalgiskt att arra spexföreställning och -kalas igen :)