Början av slutet

Nu börjar slutet. Den här veckan påbörjade jag mitt examensarbete - det sista examinerande momentet på hela min civilingenjörsutbildning.
 
För att kunna ta ut en civilingenjörsexamen behöver en ha en kandidatexamen, en Masterexamen och uppfylla några övriga krav. Masterutbildningen avslutas med ett examensarbete på antingen 30 hp (en termin) eller 60 hp (ett helt år), där jag alltså gör det senare. Att jag börjar med mitt arbete nu under sommaren är för att det går en kurs i höst jag gärna ville ta (och jag behöver också läsa en till semiobligatorisk kurs, och den kursen är just det) så för att både hinna med mitt 60 hp arbete och kursen i höst på 7,5 hp så pluggar jag halvtid med mitt examensarbete nu under sommar :)
 
Jag gör mitt examensarbete på mc2 - institutionen där programmet i nanoteknik hålls (så ganska lämpligt att göra arbetet där och inte någon annanstans). Byggnaderna som mc2 befinner sig i byggdes ganska nyligen (typ 2005 eller där omkring) så de är riktigt fräscha och de har en riktigt trevlig utsikt!
 
 
Här är en bild på canyon (som jag säkert har lagt upp bild på någon gång tidigare) som är en lång hög fin korridor som går mellan mc2's byggnad A (till höger) och byggnaderna B, C och D (till vänster).
 
 
I och med att jag gör mitt examensarbete på mc2 (till skillnad från många andra som gör sina arbeten på företag) har jag också fått ett eget skrivbord med en superfräsch dator (bl.a. med i7-processor, SSD och 32 GB RAM) i en av mc2's byggnader, känns superlyxigt :D på bilden nedan sitter jag och går igenom Inventor-tutorials (Inventor är ett CAD-program) - har inte CAD:at något sedan första året på Chalmers så kände att jag behövde damma av kunskaperna lite :P (dessutom är det Inventor 2018 så lite saker har faktiskt förändrats!)
 
 
Ytterligare en lyxfaktor med min arbetsplats - det finns en ny superlyxig kaffemaskin där också!
 
 
Så känner många känslor nu - lite vemodig att tiden på Chalmers så snart är över, superexalterad inför mitt examensarbete som är pretty serious stuff som kan komma att hjälpa typ alla på den avdelningen där jag sitter, känner mig lite bortskämd då allt är så fräscht och jag har tillgång till så fina grejer och lite nervös just eftersom mitt arbete är så serious och jag ska dessutom jobba med rätt dyra grejer så om det inte blir något bra av det hela så... ja en blandning av många känslor som sagt!