Ny läsperiod, nya kurser!

Nu har årets fjärde och sista läsperiod börjat vilket innebär nya kurser! Den här läsperioden var det inga obligatoriska kurser så båda kurserna har jag valt själv :)
 
Den ena kursen är en kurs i "Tillämpad optisk spektroskopi". Om jag ska vara ärlig hade jag inga direkta förväntningar på denna kurs, valde den mest för att den var semi-obligatorisk (vi måste ha läst 4 semi-obligatoriska kurser för att kunna ansöka om examen). Men jag måste säga att jag blev glatt överraskad på första föreläsningen. Den handlar tydligen mycket om symmetrier (gruppteori) och mycket om hur just materia och ljus interagerar med varandra. Har förvisso bara varit en föreläsning hittills, men den verkade lovande!
 
 
Den andra kursen jag nu läser är en slags fortsättningskurs på supraledningskursen jag läste förra läsperioden - "supraledande elektronik - grundläggande fysik och tillämpningar" - vilken jag valde mer aktivt för att jag tyckte att kursen förra läsperioden var kul och spännande.
 
 
I den här kursen kommer vi inte att prata så mycket om de grundläggande ekvationerna för supraledning (tror jag) utan snarare vad vi kan använda olika fenomen i supraledare till. Bland annat kan det användas till supraledande qubits, något jag finner spännande!
 
 
Hittills har det alltså bara varit en föreläsning i resp. kurs, men det verkar lovande så det blir nog en rolig läsperiod :)