Geronimo Buskföreställning 1 + kalas

Igår hade Chalmersspexet Bob 2018: Geronimo sin första buskföreställning, vilken jag gick på! Buskföreställningen är traditionellt den sista föreställningen till resp. föreställningsperiod och på denna föreställning får alla i spexet som normalt sett inte är på scen vara på scen och busa med ensemblen.
 
Föreställningen var annorlunda direkt från början; istället för att orkestern kom upp genom den vanliga dörren kom de bakifrån i svarta kåpor medan "O Fortuna" spelades i högtalarna. (Kan vara lite svårt att se dem på bilden nedan då lokalen var nedsläckt och mörk när detta skedde, men med lite god vilja kan ni säkert se några mörka gestalter. 
 
 
Andra akten började med ett luciatåg samtidigt som en inspelning av typ en dagiskör som sjöng Sankta Lucia spelades på hög volym i högtalarna. Dagiskörerna sjunger alltid så... speciellt. I många fina tonarter, på samma gång!
 
 
Vad hände under föreställningen då? Ville ju inte störa några med min mobilskärm så tog inte särskilt många bilder, men några iallafall!
 
Vid ett tillfälle behöver en karaktär i spexet ta ett beslut som hen velar lite inför. Nu under buskföreställningen kom typ halva spexet klädda i vitt upp på ena sidan av scenen och hejade på det ena beslutet, medan den andra halvan av spexet klädda i svart kom upp på den andra sidan och hejade på det andra beslutet.
 
 
Vid ett tillfälle när några i ensemblen skulle sjunga en sång vägrade orkestern att spela. När ensemblisterna i fråga bad dem snällt att spela började de strejka:
 
 
Vid ett annat tillfälle kom en dagisklass in på besök på Madame Tussaud's och... dagisklassade sig :'D
 
 
Efter föreställningen var det kalas! På grund av något knas med kalasbokningarna var kalaset Inte i Kalle Glader, utan på M-Winden.
 
 
Men det stoppade det inte från att vara ett spexkalas inte! Många gyckel var det som vanligt, här ser vi t.ex. ensemblen (utan kläder och smink)!
 
 
Och här ser vi ett orkestergyckel där de olika delarna av orkestern försökte spela olika låtar i nån sorts tävling... hängde inte riktigt med :'D
 
 
Efter middagen och alla gyckel var det förstås efterfest! Kul kväll :)