Elfältsplugg & Arfken

Det som för vissa är en Mottagning, är för andra en tentapluggsperiod. Idag påbörjades plugget till nästa omtenta - den i elfält, eller "elektromagnetisk fältteori". Det är ingen hemlighet att det inte var min favoritkurs, men det var ganska trevligt att plugga till den idag ty jag satt på en himla trevlig plats med havsutsikt och drack kaffe samtidigt :)
 
 
... och senare på dagen kom min efterlängtade "Arfken"!!! :D (eller egentligen "Mathematical Methods for Physicists", skriven av George B. Arfken m.fl.)
 
Denna bok kunde en ha redan i vektorfältskursen, men används framförallt i den valbara kursen nu i tredje året "matematisk fysik". När en elev frågade förra året under en föreläsning i vektorfältskursen vad som skiljde det lilla kompendiet vi hade mot denna bok svarade föreläsaren "ja alltså kompendiet innehåller en introduktion till matematisk fysik, medan Arfken innehåller ALL matematisk fysik!" Även om det kanske inte är sant till 100 %, det lär ju finnas något den Inte innehåller, så stämmer det att den innehåller en jäkla massa grejer! 
 
 
När jag studerade innehållsförteckningen såg jag att den basically innehåller all matte vi redan gjort, och hela kapitel om ett flertal funktioner vi diskuterade i fourieranalysen. Och givetvis mycket därtill. Jag kan ju medge att jag är rätt taggad inför denna termin, till både matfysen och kvanten! :D