År 2 Läsperiod 2 sammanfattad

Egentligen tog LP2 slut för oss efter sista tentan, som var i torsdags, men nu är det verkligen sista dagen eftersom LP3 börjar imorgon bitti. Denna läsperiod kan sammanfattas ganska enkelt: el. Alla kurser under denna läsperiod har handlat om el; detta var den första läsperioden som vi inte läste någon matematikkurs alls. Kurserna vi läst är:
  • "TIF081 - Experimentell fysik 1 - mätteknik", aka ExpFys. Denna kurs fortsatte från förra perioden likadant med 3 liknande labbar mer. Kursen må heta experimentell fysik, men det handlar mest om, hittills i varje fall, att lära sig behärska utrustningen som finns, vilket i praktiken är elnät.
  • "ESS116 - Elektriska nät och system", aka elnät. Denna kurs började ju också förra läsperioden, men var denna läsperiod betydligt svårare. Förra läsperioden påminde den mycket om elläran från gymnasiet medan denna läsperiod har vi fått lära oss många nya saker, bl.a. hur man räknar på transistorer och operationsförstärkare.
  • "EEF031 - Elektromagnetisk fältteori", aka elfält. Detta var egentligen den enda nya kursen för läsperioden, och handlar helt enkelt om den elektromagnetiska fältteorin, en teori som inte har uppdaterats (läs: behövt uppdateras) på cirka 200 år. Dock en mycket rörig kurs med många olika skalär- och vektorfält (E-, P-, D-, B-, M- och H-fälten framför allt) och många samband att hålla reda på. Den fortsatte på en del grejer som vi påbörjade i kursen "Vektorfält och klassisk fysik" vi läste förra läsperioden.
Även om alla kurser har haft mycket med varandra att göra denna läsperiod, har det känts som en ganska tung period. Kan ha att göra med att jag spexat mycket, kan ha att göra med att vi inte läst någon matte vilket lett till att allt känns extra tråkigt, jag vet inte, men underskatta inte denna läsperiod bara för att man läser om en sak...