Optiklabben Dag 3 (ExpFys2)

Idag hade jag den tredje dagen av min expfys2-optiklabb. Idag tittade vi på hur brytningsindex för vatten varierar med temperaturen.
 
Btw, utanför optiklabbet finns en sån här vi sätter på inför laborationerna. Laser kan vara skadligt och är att ta på allvar!
 
 
Uppställningen var mycket lik gårdagens, fast nu hade vi ett vattenbad med ett "termoelement typ k" i framför den ena spegeln.
 
 
Även idag fick vi göra ett litet program i LabVIEW för att styra utrustningen (nämnde jag att vi fick göra det igår också?). Det komiska med detta program är att det mesta av koden bara har med att ta temperaturen att göra. 
- Kan inte en vanlig termometer ta temperaturen? Varför krångla till det? Jovisst kan den det, men vi behöver något mer exakt och dessutom kunna spara temperaturerna elektroniskt.
- Men finns det inte elektriska termometrar då? Jo de existerar, men vi hade inte tillgång till någon. Så koden på bilden nedan är basically programmeringen till en elektriskt termometer, givet att du har ett "termoelement typ k" att jobba med :P
 
 
Nu är vi egentligen typ färdiga med labben (även om några fler mätningar alltid är bra att göra), men i och med att vi fick en helgtid har vi även hela morgondagen på oss att labba om vi så vill. Vi får se hur mycket det blir av det.