Årsstämman & FuM8

I tisdags hade Chalmers studentkårs företagsgrupp sin årsstämma. Kåren sägs "ha en massa företag", vilket på sätt och vis är sant, men egentligen äger kåren bara ett företag - företagsgruppen - som i sin tur äger och styr de övriga företagen. Jag som fullmäktigeledamot fick gå på stämman som representant för kåren (och därmed även aktieägare).
 
Som vi ser i bilden nedan har kåren (eller ja, företagsgrupen) en himla massa företag! Förvisso tillhör flera av loggorna nedan samma företag, men ändå!
 
 
Vi pratade även lite om strukturen inom kåren och företagen, vilken jag nämnde ovan, vilken illustrerad ser ut såhär:
 
 
Chalmers studentbostäder är officiellt en stiftelse, det vill säga sin egen juridiska person som inte ägs av någon, men är ändå på något finurligt sätt kopplat till kåren, fullmäktige och företagsgruppen.
 
På onsdag kväll var sedan det åttonde, och sista för detta läsåret, fullmäktigemötet. Denna gång var vi på campus Lindholmen.
 
 
Det blev ett LÅNGT möte! Många frågor att behandla, drygt 10 rapporter, ett flertal propositioner och motioner, preliminär verksamhetsplan och budget, etc.
 
I slutet av mötet delades även PS-stipendiet ut, "PrataStrunt"-stipendiet, i 8 portioner om 5 kronor till de som begärt ordet flest gånger på respektive fullmäktigemöte. Jag hade den stora äran att vinna två portioner av stipendiet, hela 10 kronor :D (och äran förstås!)
 
 
Tagga nästa fullmäktigeår nu, då jäklar ska jag vinna fler portioner av stipendiet!