Fysiken AB:s bolagsstyrelse

Jag har undanhållit något från er läsare, men nu är det dags att berätta - jag kan glatt meddela att jag är invald i Fysiken AB:s bolagsstyrelse (som studentrepresentant). Idag var jag på en introduktionsutbildning @ Fysikens lokal vid Kaserntorget.
 
 
Fysiken AB är ett dotterbolag till Göteborgs Studenters Företagsgrupp, vilket är vägen jag kom in alltså.
 
 
Tyckte strukturen var lite rörig, framförallt pga två organisationer med mycket lika förkortningar (GFS och GSF) men såhär ser strukturen ut: GFS (Göteborgs Förenade Studentkårer) ägs av alla studentkårerna i Göteborg, Chalmers studentkår inkluderat, och äger i sin tur GSF (Göteborgs studenters företagsgrupp). GSF äger i sin tur sina två dotterbolag Fysiken och Akademihälsan, där jag alltså sitter med som studentrepresentant till den tidigare.
 
 
Normalt sett har vi bara 5 möten per år, så det är inte särskilt krävande, och dessutom får en en massa erfarenheter av att sitta i bolagsstyrelse. Om du själv är intresserad av att sitta med som studentrepresentant i någon av dessa företag är det bara att ta kontakt med GFS i höst när det närmar sig inval till nästa år.
 
Vad gör jag som studentrepresentant då? Eftersom Fysiken är helägt av oss studenter (via GFS) ska det finnas ett flertal studentrepresentanter i styrelsen för att få med studentperspektivet till styrelsearbetet. SÅ om du är student och har några åsikter kring Fysiken, hör av dig till mig! (då menar jag inte saker som "jag tycker inte om färgen på den där mattan" som åsikt, utan åsikter som är av lite större karaktär...)