Chalmers Studentkårs Höstbal 2018: Tema Cluedo

Nu i lördags hade kåren sin årliga höstbal som jag gick på. Kvällen började i kyrkan, med förmingel, fotografering och mingelmat och -dryck.
 
 
Temat på balen var "Cluedo", så vi fick alla när vi gick in sånna här lappar som vi fick ha med oss under kvällen för att försöka lista ut vem som dödat "herr Body".
 
 
Efter en stunds minglande kom våra toastmastrar och talade till oss om kvällen, och berättade att 1. ledtrådar till mordplatsen fanns i detta rum och 2. att vår spårvagn skulle gå 18.30.
 
 
En av ledtrådarna var denna rebus. Kan du lösa den? (Lösningen finner du annars i slutet av detta inlägg)
 
 
Väl dags att åka spårvagn gick vi till Chalmershållplatsen där vår egen spårvagn hämtade oss.
 
 
Väl framme vid Ullevi, efter en längre tur där vi åkte lite runt i cirklar både via Valand och Örgryte, tog Marskalksämbetet täten med facklor och vi följde dem...
 
 
... till Drakegatan 1 där balen skulle hållas.
 
 
Efter lite mingel i lokalens foajé fick vi komma in i denna lokal.
 
 
(Förrätten)
 
(Huvudrätten) 
 
(Efterrätten)
 
Utöver god mat, trevligt umgänge vid borden och ett fint gyckel av Chalmers Sångkör (som jag själv var med på hehe :P) hade vi också lite tidsfördriv i form av små spel/kluringar.
 
 
(Marskalksämbetet, de som arrade balen)
 
I slutet av sittningen avslöjades det att det var Vera Sandberg som använt sig Chalmersmössa för att döda herr Body i kopparbunken :O (vilket jag tror nog nästan alla hade fattat för vi fick flera ledtrådar under sittningen som gjorde det ganska lätt att lista ut :P)
 
Efter att sittningen var slut var det efterfest med dansgolv och musik :)
 
 
Sammanfattningsvis en trevlig kväll!
 
Lösning till rebusen: Bild 1 är en kopparorm, bild 2 en bild på en union och bild 3 på en kopparbunke. Den övre raden blir således kopparormbunke, om vi tolkar unionbilden som operationen union. Sedan ska vi dra av snittet av kopparorm och ormbunke, vilket är orm, så vi slutar med kopparbunke, dvs alternativet Kopparbunken.