Traineedagen 2018

I fredags var "Traineedagen", ett evenemang arrangerat av Chalmers Promotion som var lite som CHARM, fast mycket mindre och bara för 200 utvalda studenter och bara 9 företag. Vet inte exakt varför jag blev utvald - det skickades ut ett formulär på mejlen jag fyllde i - men det blev jag i varje fall och det är jag glad för för det var en trevlig upplevelse :)
 
 
Vi började på morgonen i Volvofoajén och blev incheckade...
 
 
... sedan hade vi först ett samlat litet välkomstmöte i RunAn som Olle "Head of event" från Chalmers promotion höll i.
 
 
Därefter började själva mässan! Som jag nämnde ovan så var det lite som CHARM, fast färre studenter och färre företag, vilket gjorde att det blev lättare att verkligen prata med företagen :)
 
 
På våningen ovanför hade vi en liten "lounge" där vi kunde sitta och chilla och fika.
 
 
Översikt över mässan nedan.
 
 
Utöver att det var som en liten mässa hade även några företag presentationer av dem själva och deras traineeprogram, vilket liksom var det de ville sälja in under denna dag. Detta tyckte jag var helnice; jag hade knappt tänkt på att söka något traineeprogram, utan bara söka doktorandtjänst, då jag fått för mig att företagsjobb bara är tråkiga (men välbetalda) kontorsarbeten, men efter presentationerna av traineeprogrammen blev jag faktiskt riktigt taggad att söka ett! :)
 
 
Efter mässan och presentationerna avslutades dagen med en sorts inspirationsföreläsning som handlade lite om AI, hur samhället förändrats genom tiderna, m.m. I bilden nedan ser vi hur det tog tusentals år för mänskligheten att övergå från "Hunter & Gatherer" till "Farming", och sedan tusentals år att övergå till industrialismen, men hur samhället sedan förändrats betydligt snabbare.
 
 
Och bilden nedan visar hur lång tid uppfinningar det senaste århundradet behövt för att nå 50 miljoner människor. Tiderna har blivit något kortare på senare...
 
 
Han pratade även om hur samhället har förändrats de senaste 50 åren, från att våra föräldrar uppfostrats av överlevare från världskrigen som inte uppfostrat dem till att ha alltför stora förväntningar på livet (vilket då har gjort att deras liv gått över förväntan) medan vi har uppfostrats av föräldrar som haft inställningen att "allt kommer att gå så bra!" medan våra liv kanske inte alltid har gått riktigt så bra (vilket alltså lett till att våra liv många gånger inte gått enligt förväntan).
 
 
Han pratade även om diverse andra saker. Det var inte supermycket röd tråd i föreläsningen, men det var indeed en intressant föreläsning ^_^
 
 
Summa summarum, rolig och inspirerande dag! Rekommenderar varmt alla framtida sista-års-studenter att anmäla intresse till traineedagen :)