Bästa ettan up for grabs!

De senaste 3+½ åren har jag bott i etta jag har trivits mycket bra med, men nu är det dags att flytta vidare. Ettan ifråga ligger i "SGS Guldhedstornet", vilket är ett gammalt vattentorn som byggts om till studentlägenheter. Tornet ligger uppe på en kulle i Guldheden, vilket är området precis väster om Chalmers.
 
Såhär ser tornet ut:
där den röda cirkeln visar var jag har bott ^_^. 
 
En av de stora fördelarna med att bo i tornet är att en får tillgång till takterassen, som har en helt otrolig utsikt. Det går att se delar av Chalmers, Havet, Gothia towers, Skansen Kronan, Lisebergstornet, Skansen Lejonet, och mycket mer. Jag vet inte hur många timmar jag suttit där uppe och bara njutit!
 
 
Andra fördelar med tornet, utöver utsikten, är:
  • Det är väl ljudisolerat, så en blir inte störd av grannarna samt kan själv spela hög musik utan att störa.
  • Det är nära till Chalmers.
  • Det är nära till Änggårdsbergen (gigantisk skog mitt i Göteborg som ytterst få känner till).
  • Det är nära till innerstaden.
  • Guldheden är ett lugnt och fint område.
  • Det ligger nära en buss 16-hållplats, så med Chalmerskortet kan en ta sig mellan sitt hem, Chalmers båda campus, Marklandsgatan (där diverse expressbussar går), centralstationen och Nordstan för bara 325 kr/termin.
En fördel specifikt med min lägenhet är att den är högst upp i utbyggnaden. Efter att ha studerat de olika lägenheternas planlösningar är det min uppfattning att lägenheterna i utbyggnaden har bättre planlösning, specifikt hörnlägenheterna. Så helt enkelt, min lägenhet har, enligt mina preferenser iallafall, bäst planlösning och samtidigt så högt upp det går att vara (för en lägenhet i utbyggnaden) :D
 
Men, som jag skrev i början av inlägget, är det nu dags för mig att flytta vidare! Så om du är student och intresserad av en riktigt fin etta nära Chalmers, sök efter Doktor Belfrages gata 5 på SGSStudentbostader.se ^_^