År 5 Läsperiod 2 sammanfattad

 Även om inte jag har haft några tentor så är nu tentaveckan över och därmed även LP2! Denna läsperiod har varit lite speciell för mig då det var den första läsperioden då jag inte haft en enda kurs, utan helt fått fokusera på mitt examensarbete på heltid. Det har varit både positivt och negativt.
 
Det positiva har varit att det har varit så extremt skönt att få fokusera helt och hållet på en och samma sak. Under alla tidigare läsperioder har det alltid blivit någon sorts clash mellan olika kurser/projekt, där en är stressad med båda två och behöver få saker gjorda i båda två och därmed liksom måste växla i fokus. Nu har jag sluppit den jobbiga sitsen, det har varit jätteskönt! Också positivt att en hinner med så mycket när en lägger hela arbetsveckan på samma projekt - bara under loppet av en vecka kan så mycket ske att det är svårt att tro att det bara gått en vecka.
 
Det negativa har varit att när jag kört fast med något så har jag liksom kört fast med Allt. Tidigare, när jag kört fast i en kurs med något moment har jag, för att vara effektiv och få så mycket gjort som möjligt per tidsenhet, då växlat till någon annan kurs jag haft där jag då har kunnat få mer gjort. På så sätt har jag en stor del av tiden kunnat jobba med något där jag känt att jag varit effektiv samt dessutom fått variation. Nu, i och med att jag bara haft examensarbetet, har det inte gått att göra så. Ej heller har jag fått samma variation. Ej heller har jag alltid haft någon föreläsare som berättat för mig vad det är jag ska lära mig nu, utan jag har fått ta många initiativ själv.
 
Men å första sidan, examensarbetet består av flera delar (experiment, dataanalys och uppsatsskrivande) jag har kunnat växla emellan så jag har ändå kunnat vara effektiv en stor del av tiden och det har varit hyfsat varierande. Dessutom har det varit ganska skönt och nyttigt, tror jag, att inte ha en föreläsare som ständigt säger åt mig vad att lära mig, utan att få reflektera över vad jag behöver lära mig själv istället. 
 
Sammanfattningsvis har det varit en trevlig läsperiod där jag har lärt mig mycket nytt samt trivts på min avdelning. Det har känts mer som ett jobb, sitter liksom och jobbar på mitt kontor den större delen av tiden och har ett fikarum och medarbetare i min omgivning, än som att vara student och det har varit ganska skönt. Ska bli roligt men lite läskigt nu när läsperiod 3 börjar, eftersom tiden för mitt examensarbete drar sig mot sitt slut, men jag är taggad!