Sångarfestivalen 2019 och Gasquelåtstävlingen

I lördags hölls Chalmers Sångkörs tredje årliga fest av fyra, Sångarfestivalen, samt tävlingen "Gasquelåtstävlingen" som hålls vart fjärde år under denna fest.
 
Det var KK (Kammarkören, dvs min kör) som arrade festen. Vi hade tema barnkalas så det var färgglatt, många ballonger och folk i roliga kläder ^_^
 
 
Själv klädde jag ut mig genom att raka mig (inte så många barn som har skägg), ha min asptröja från första året, ha en nalle innanför tröjan samt en propellerkeps! (på denna bild syns dock inte propellern)
 
 
Före själv middagen började så ägde Gasquelåtstävlingen rum. Två från styret presenterade låtarna som sedan sjöngs av ett flertal små grupper av frivilliga.
 
 
Publiken fick även dessa fina häften med noterna till alla 12 låtarna.
 
 
Här ser vi en grupp uppträda,
 
 
och här en annan.
 
 
Jag var själv med och uppträdde, men kunde inte riktigt fota det :P
 
Efter att alla bidrag genomförts fick vi tid att fundera på hur vi ville rangordna våra 5 favoriter medan måltiden påbörjades. Förrätten var en jätteglad vegansk macka :D
 
 
Under själva måltiden fick stämma efter stämma gå till en fiskdamm och använda sin röstlapp som bete. Efter att måltiden avslutat meddelades vinnaren! Tydligen hade det varit mycket jämnt mellan de 3 högst rankade så de meddelade alla 3 topp-platserna. På tredje plats kom mitt bidrag, "Do-Re-Beer", det gjorde mig glad :D på andra plats kom en låt som hette "Gillesång", och på första plats kom en låt som hette "Efterkörsliv", som handlade om hur trevligt det var att gå på efterkör (något vi gör efter våra körrep; då umgås vi i vår föreningslokal och sjunger, fikar och har det trevligt)
 
Priset som vinnaren får är att få vara med i föreningens gemensamma sånghäfte, vilket är en otrolig ära :) ny utgåva av detta häfte trycks vart fjärde år så antagligen därför tävlingen bara hålls vart fjärde år.
 
Efter att middagen var färdig så var det efterfest vilket var himla trevligt. Så sammanfattningsvis en rolig kväll! ^_^